Şehir Konuşmaları Serisi 3: Büyük Veri Çağında Dijitalleşen Beşeri Bilimler
Ocak 18, 2016
Atölye Çalışması: “Osmanlı Belediyeleri: Geç Osmanlı Şehirlerini Yönetmek”
Ocak 18, 2016

Panel ve Sergi: Ufkî Şehre Mümkün Bakışlar

Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, son zamanlarda ülke gündeminde yer edinmeye çalışan ‘yatay şehir’ kavramı ve muhakkik mimar Turgut Cansever’in fikirleri bağlamında MAÜ Mimarlık Fakültesi’nde 2014-2015 Güz Dönemi’nde gerçekleştirilen Kent Planlama ve Mimari Projesi 7 atölyelerindeki mimari üretimlerini, mimari proje sergisiyle, İstanbul’da tartışmaya açtı…
“Ufkî Şehre Mümkün Bakışlar” serginin teması oldu.Sergiye bir panel de eşlik etti. İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi, Şehir Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yunus Uğur’un moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, yukarıdaki paragraf uyarınca mimari eserler üretmiş iki mimarlık bürosundan mimarlar Emine Öğün, Mehmet Öğün, Ahmet Yılmaz ve İbrahim Hakkı Yiğit konuşmalar yaptı. Ayrıca panelde, Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Salih Pulcu ve Halil İbrahim Düzenli proje atölyesi deneyimlerini ve mezkur meselelerle ilgili yorumlarını paylaştılar.

Sergi ve Panel, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi, İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Aksaray Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenmiştir.